Μία πρωτότυπη αλλά και αμφιλεγόμενη ιδέα έκανε πράξη το γερμανικό εστιατόριο Haase που έστησε κούκλες στις καρέκλες των τραπεζιών για να κάνει τον χώρο να φαίνεται πιο γεμάτο και ζωντανό κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Έξι μανεκέν – κούκλες καταλαμβάνουν πλέον μόνιμα θέσεις στο εστιατόριο του οικογενειακού ξενοδοχείου  Haase στο Laatzen της Γερμανίας. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες τους έδωσαν παλιομοδίτικα γερμανικά ονόματα όπως το Hubertus ή το Hannelore. Ωστόσο, σε ένα από αυτά έδωσαν το όνομα Conny Corona προφανώς, για να  βρίσκεται μέσα στο πνεύμα της σύγχρονης εποχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποστολή τους είναι να κρατούν τους πραγματικούς επισκέπτες, μακριά από τα τραπέζια που δεν πρέπει να κάθονται οι πελάτες, καθώς ο χώρος σύμφωνα με τους κανονισμούς της Γερμανία πρέπει να είναι γεμάτος κατά 50%. Οι πλαστικές κούκλες έτσι δημιουργούν την εντύπωση ότι η τραπεζαρία του Haase είναι γεμάτη από κόσμο.

Η ιδιοκτήτρια Ulrike Haase και ο συνεργάτης της «έκλεψαν» την ιδέα από τους παράγοντες του γερμανικού ποδοσφαίρου οι οποίοι τοποθέτησαν στις κερκίδες κούκλες και χαρτόνια με ζωγραφισμένους οπαδούς.

Σε όλη τη Γερμανία, τα εστιατόρια επανεκκίνησαν μετά από εβδομάδες καραντίνας, αλλά οι αυστηρές απαιτήσεις υγιεινής και κοινωνικής απόστασης θα κρατήσουν τους χώρους τους μισοάδειους μέχρι τουλάχιστον αυτό το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης