Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα από την 1η Νοεμβρίου προανήγγειλε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με επιστολή προς φίλους και συντρόφους του.

Στην επιστολή του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύουν σήμερα η «Goslarsche Zeitung» και η «Braunschweiger Zeitung» από την εκλογική του περιφέρεια, ο κ. Γκάμπριελ επικαλείται «προσωπικούς λόγους» και επισημαίνει ότι τα πρόσφατα «κατά κάποιον τρόπο μαγικά» 60ά του γενέθλια υπήρξαν η αφορμή προκειμένου να σκεφτεί την συνέχεια της πολιτικής και επαγγελματικής του ενασχόλησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γκάμπριελ, ο οποίος διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Βόννης και του Χάρβαρντ, ενώ είναι και Πρόεδρος της «Ατλαντικής Γέφυρας», αφήνει ωστόσο να γίνει αντιληπτή και κάποια δυσαρέσκεια σχετικά με τον ρόλο του στο SPD. «Όταν κάποιος δεν αισθάνεται χρήσιμος, καλύτερα να φεύγει».

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξελέγη βουλευτής το 2005. Από το 2009 έως το 2017 ήταν αρχηγός του SPD και έχει διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος, Οικονομίας και Εξωτερικών και Αντικαγκελάριος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης