Τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε 470 διαφορετικά σημεία στη Γερμανία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα υπέρ της καθιέρωσης του κατώτατου μισθού- που τέθηκε σε ισχύ φέτος- σύμφωνα με τη συνδικαλιστική συνομοσπονδία DGB.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα αποδεχθούμε ο κατώτατος μισθός να στερηθεί περιεχομένου» είπε ο επικεφαλής του DGB Κάρστεν Σνάιντερ, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Ο Σνάιντερ έκρινε «απόλυτα παράλογη» τη βούληση των εργοδοτών και ενός μέρους των πολιτικών των συντηρητικών κομμάτων, κυρίως αυτών από τη Βαυαρία, να επανεξετασθεί ο νέος νόμος, βάσει του οποίου ορίστηκε από την 1η Ιανουαρίου του 2015 το ύψος του κατώτατου ωρομισθίου στα 8,50 ευρώ καθαρά την ώρα.

«Αυτός που θέλει να αλλάξει το νόμο ψάχνει τρόπους να μας εξαπατήσει» σημείωσε στη Βαυαρία ο Ντέτλεφ Βέτζελ, του ισχυρού συνδικάτου της μεταλλουργίας IG Metall.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Βαϊμάρη περίπου 50 στελέχη ακροδεξιών σχηματισμών προκάλεσαν αναστάτωση στη συγκέντρωση των συνδικάτων καθώς άρπαξαν το μικρόφωνο από τα χέρια του δημάρχου της πόλης Στέφαν Βολφ και έσπρωξαν αρκετούς διαδηλωτές.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και η Αστυνομία προχώρησε σε 29 προσαγωγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης