Οι ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών του SPD, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών του FDP θα παρουσιάσουν τη συμφωνία τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με πρόσκληση που διανεμήθηκε από το SPD.

Αν τα τρία κόμματα οριστικοποιήσουν τη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ο Όλαφ Σολτς του SPD θα αναλάβει τα καθήκοντα του καγκελαρίου αντικαθιστώντας την Άνγκελα Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει τον τελικό γύρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τριών γερμανικών κομμάτων, σύμφωνα με την πρόσκληση του SPD.

Η συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων θα έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό της πρώτης τριμερούς κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία από τη δεκαετία του 1950 και θα αποκλείσει από την εξουσία την Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές που βρίσκονταν στην εξουσία κατά τα τελευταία 16 χρόνια.

Η τριμερής συμμαχία έχει δεσμευθεί για τον εκσυγχρονισμό της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης μέσω της αναβάθμισης των υποδομών και της επιτάχυνσης των μέτρων για την προστασία του Κλίματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης