Με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP) θέλουν να συζητήσουν οι Πράσινοι, για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού «Φανάρι», ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι επικεφαλής του κόμματος, Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Έχουμε συνομιλήσει με όλα τα κόμματα, πάντα με σεβασμό, ουσιαστικά και εποικοδομητικά», δήλωσε η κυρία Μπέρμποκ και πρόσθεσε ότι οι Πράσινοι κατέληξαν στην απόφαση να εμβαθύνουν τώρα τις συνομιλίες τους με το SPD και το FDP. «Προτείνουμε, λοιπόν, στο FDP να συμμετάσχει σε μια τέτοια τριμερή συζήτηση», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο κ. Χάμπεκ επισήμανε ότι οι συνομιλίες των τελευταίων ημερών με όλα τα κόμματα οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι για έναν συνασπισμό «Φανάρι» υπάρχουν τα περισσότερα κοινά σημεία. «Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), πάντως, προσπάθησε πραγματικά», ανέφερε. Και διευκρίνισε ότι η σημερινή, ενδιάμεση απόφαση των Πρασίνων δεν αποτελεί πλήρη απόρριψη ενός συνασπισμού «Τζαμάικα», διότι η Ένωση «ήρθε προς εμάς με συντεταγμένο τρόπο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης