Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, βρίσκεται σε προληπτική καραντίνα αφού ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας του διαγνώστηκε με τον Covid-19, όπως μεταδίδει το γερμανικό Πρακτορείο dpa. 

Ένας εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση στην εφημερίδα BILD, η οποία αναφέρει πως ο κ. Μάας υπεβλήθη σε ένα πρώτο τεστ για τον κορωνοϊό που βγήκε αρνητικό, σήμερα Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας στο Βερολίνο δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Χάικο Μάας μπήκε από μόνος του προληπτικά σε απομόνωση μετά τον εντοπισμό του κρούσματος στο προσωπικό ασφαλείας του.

Δεν είναι σαφές, για την ώρα, πόσο θα παραμείνει σε καραντίνα ο υπουργός και σε ποιον βαθμό θα επηρεαστεί η εργασία του. Πάντως, λόγω του περιορισμού αυτού, ο κ. Μάας ακύρωσε ήδη το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Ιορδανία. 

Εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι έχουν ήδη ενημερωθεί και άλλες επαφές και ότι το υπουργείο είχε ζητήσει συμβουλές για περαιτέρω μέτρα που μπορεί να λάβει από τις υγειονομικές Αρχές. Το υπουργείο προσπαθεί να εξακριβώσει εάν υπάρχουν άλλες πιθανές επαφές που πρέπει να εντοπισθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι επίσης σαφές εάν η προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής της ΕΕ μπορεί να πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτή η σύνοδος κορυφής ήδη αναβλήθηκε μία φορά, λόγω του εντοπισμού κρούσματος κορωνοϊού στο περιβάλλον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Ο ίδιος ο κ. Μισέλ έχει τεθεί σε καραντίνα, παρότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε την Δευτέρα βγήκε αρνητικό.

Πηγές: dpa, AFP, Deutsche Welle, BILD

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης