Γερμανία: Σε καραντίνα οι Γερμανοί που επιστρέφουν από την Κίνα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 20:01
Γερμανία: Σε καραντίνα οι Γερμανοί που επιστρέφουν από την Κίνα

Οι Γερμανοί που επιστρέφουν από την Κίνα θα μπαίνουν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στη Γερμανία λόγω του νέου κοροναϊού.

«Όλοι όσοι φτάνουν στη Φρανκφούρτη με αεροπλάνο θα φροντίζονται και θα διατρέφονται για τις επόμενες 14 ημέρες και κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί», δήλωσε η Άνε Γιαντς, υφυπουργός του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων και Ενσωμάτωσης της Έσσης, την Τετάρτη στη Φραγκφούρτη. Για τις ακριβείς συνθήκες καραντίνας γίνονται εντατικές συζητήσεις με το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την κυβέρνηση του κρατιδίου της Έσσης, διότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι κανένας που κινδυνεύει από λοίμωξη δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στη Γερμανία ή στο εξωτερικό.

Εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών αναμένει «τις επόμενες ημέρες» μια ειδική πτήση της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας η οποία θα μεταφέρει Γερμανούς από τη Γιουχάν. Ο επικεφαλής του υγειονομικού τμήματος της Φραγκφούρτης, Ρενέ Γκότσαλκ, δήλωσε ότι όλοι οι επαναπατριζόμενοι από την επαρχία Χουμπέι θα μπορούσαν υποθετικά να είχαν επαφή με τους μολυσμένους. Η περίοδος επώασης είναι κατά μέσο όρο επτά έως το πολύ 14 ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιο άτομο νοσήσει κατά την πτήση, θα εισέρχεται αυτόματα στο σταθμό μόλυνσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Φρανκφούρτης. Ο Γκότσαλκ εκτιμά ότι ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό στη Γερμανία μετά τα τέσσερα επιβεβαιωμένα.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν αναμένει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για την απομάκρυνση Γερμανών από την Κίνα τις επόμενες ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 20:01