«Εμβολιαστική σύνοδος» με την συμμετοχή της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και των Πρωθυπουργών των ομόσπονδων κρατιδίων βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης, με αντικείμενο την στρατηγική εμβολιασμών που θα ακολουθηθεί το προσεχές διάστημα και την συμμετοχή των οικογενειακών γιατρών στη διαδικασία.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός της Βάδης – Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν εμβολιάστηκε με εμβόλιο της AstraZeneca, η χρήση του οποίου συνεχίζεται από σήμερα Παρασκευή και πάλι κανονικά. Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, ο Κρέτσμαν, ο οποίος είναι 72 ετών, είχε κλείσει το ραντεβού του ήδη την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη ομοσπονδίας και κρατιδίων προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση της πανδημίας και να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχεια και κυρίως για την περίοδο του Πάσχα (4 Απριλίου). Ήδη πάντως, η Βαυαρία, η Βάδη – Βυρτεμβέργη και η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα προχωρήσουν άμεσα σε άρση των περιορισμών, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς. Επιπλέον, σήμερα στο Αμβούργο ενεργοποιήθηκε το «φρένο έκτακτης ανάγκης», για την εφαρμογή επιπλέον μέτρων, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα ξεπέρασε τα 100.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης