Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δεν σκοπεύει τελικά να υποβάλει μήνυση κατά της αρθρογράφου, η οποία έγραψε πρόσφατα ότι «όλοι οι μπάτσοι είναι ακατάλληλοι για εργασία», ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος. Θα υποβάλει ωστόσο επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο Τύπου, ενώ η Εισαγγελία θα εξετάσει εάν συντρέχουν λόγοι αυτεπάγγελτης δίωξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο κ. Ζεεχόφερ επιθυμεί να συζητήσει με τη διεύθυνση της «Tageszeitung». «Η συζήτηση που ξεκίνησα δεν αφορά τη δίωξη ενός ατόμου και σίγουρα όχι μια παρέμβαση κατά της ελευθερίας του Τύπου», τονίζει ο κ. Ζεεχόφερ και προσθέτει ότι θεωρεί επείγουσα την ανάγκη μιας συζήτησης «σχετικά με το πώς συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον σε αυτή την κοινωνία και το πού βρίσκονται τα όρια της αντιπαράθεσης». Επισημαίνει μάλιστα ότι κατά τη δική του άποψη με το άρθρο έχουν συντελεστεί συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία θα εξετάσει η Εισαγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρθρογράφος της «taz» Χενγκαμέ Γιαγκχουμπιφαράχ είχε γράψει στη σατιρική της στήλη ότι «όλοι οι μπάτσοι είναι ακατάλληλοι για εργασία», υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία πρέπει να καταργηθεί και οι αστυνομικοί να εργαστούν σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Αντιδρώντας στο άρθρο, ο κ. Ζεεχόφερ είχε δηλώσει ότι «η απελευθέρωση των λέξεων οδηγεί και σε απελευθέρωση των πράξεων και σε πράξεις ακραίας βίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης