Μετά την εκλογή του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν ως νέου προέδρου των ΗΠΑ, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν καλεί τις ΗΠΑ να ακυρώσουν την απόφασή τους για αποχώρηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

«Στον παγκόσμιο αγώνα κατά της πανδημίας, θα ήθελα να παραμείνουν οι ΗΠΑ συνεργάτες μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η δε απάντηση στο ερώτημα εάν μπορούμε ή όχι να διαμορφώσουμε την παγκόσμια υγεία τη δεκαετία του 2020 εξαρτάται επίσης από το εάν θα συμμετέχουν ή όχι οι ΗΠΑ» είπε σε εκπομπή του web-tv της εφημερίδας «Bild». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός (CDU) δεν συμμερίζεται την ελπίδα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού θα μειωθεί γρήγορα επί προεδρίας του Τζον Μπάιντεν, διότι «στις ΗΠΑ, δεν μπορεί κάποιος να κυβερνήσει κεντρικά, υπάρχουν επίσης οι Πολιτείες», δήλωσε.

Επίσης ο Σπαν δεν συμμερίζεται τις δηλώσεις άλλων μελών της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τα οποία εκδήλωσαν την ανακούφισή τους για τη μη εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν κατανοώ αυτού του είδους τις δηλώσεις. Είναι καθήκον μας, ως εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης, να συνεργαστούμε με τους (εκάστοτε) εκλεγμένους εκπροσώπους κυβερνήσεων» τόνισε. Κατά τον Σπαν, «το σημαντικότερο έργο για τον Μπάιντεν και τη μελλοντικό αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις είναι να ξαναενώσουν την Αμερική ξανά μαζί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης