Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας ξεκίνησε σήμερα η δίκη μιας γυναίκας η οποία κατηγορείται για την αποστολή χρημάτων και εξοπλισμού παραγωγής προπαγανδιστικών φιλμ στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού χαλιφάτου στη Συρία.

Η 25χρονη γυναίκα που έχει διπλή γερμανική και πολωνική υπηκοότητα, εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας τσαντόρ. Η Καρολίνα Σ. κρατείται από το Μάρτιο του 2014 και αν η ετυμηγορία του δικαστηρίου είναι καταδικαστική αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορίες εναντίον της περιλαμβάνουν την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τρομοκρατική οργάνωση με την αποστολή 11.000 ευρώ στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού χαλιφάτου, καθώς και την αποστολή καμερών και άλλου τεχνολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή ταινιών προπαγάνδας, ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ο Σίμον Χένρικς της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.

Δύο ακόμη Γερμανοί πολίτες ηλικίας 22 ετών που επίσης κατηγορούνται για βοήθεια σε τρομοκρατική οργάνωση, η Τζένιφερ Βιτσέντζα Μ. και ο Αχμέντ Σαδίκ Μ., έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης. Και οι τρεις κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της Βόννης.

Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρουν ότι περίπου 600 πολίτες που ζουν στη Γερμανία έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό χαλιφάτο και άλλες οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι από τους τζιχαντιστές που έχουν επιστρέψει στη Γερμανία έχουν προσαχθεί σε δίκη ενώ κάποιοι άλλοι διώκονται για την υποστήριξη της τρομοκρατίας. Η γερμανική κυβέρνηση με νέο νόμο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη στρατολόγηση και τη χρηματοδότηση των τζιχαντιστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης