Όλο και πιο άβολα φαίνεται να αισθάνεται η Άνγκελα Μέρκελ, καθώς σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για την καγκελαρία, αυτήν τη φορά η μάχη που θα δώσει θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο λόγος ονομάζεται… Μάρτιν Σουλτς.

Αυτοκρατορικό ποσοστό… 100% συγκέντρωσε ο Σουλτς στο εσωκομματικό συνέδριο του SPD​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο πρώην επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου είναι ο εκλεκτός του SPD, συγκεντρώνοντας…. αυτοκρατορικό ποσοστό! Ειδικότερα, εξελέγη υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών με 100%, καθώς το όνομά του αναγραφόταν και στις 605 ψήφους της κάλπης που στήθηκε την Κυριακή στο συνέδριο του SPD στο Βερολίνο.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πριν από την εσωκομματική κάλπη, ο Σουλτς μοίρασε υποσχέσεις για την καταπολέμηση των κοινωνικών αδικιών, τις ανισότητες στην εκπαίδευση, την υγεία και την πολιτική για τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας. Όσον αφορά στο προσφυγικό, υποστήριξε ότι απαιτείται μια «κοινή ευρωπαϊκή λύση», με παράλληλη επιβολή κυρώσεων σε όσα κράτη-μέλη δεν συμμορφώνονται με τις επιταγές των Βρυξελλών.

Επιπλέον, φρόντισε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως δεν πρόκειται να ανεχθεί συγκρίσεις της σημερινής Γερμανίας με την εποχή των Ναζί.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης