Η αναλογία επτά ημερών των κρουσμάτων Covid-19 στη Γερμανία μειώθηκε κάτω από το όριο των 100 ανά 100.000 άτομα για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, έδειξαν σήμερα τα δεδομένα από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους (RKI).

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 11.336 ανεβάζοντας το σύνολο σε 3.577.040, ενώ ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 190 σε 85.848. Η επίπτωση επτά ημερών μειώθηκε σε 96,5, από 103,6 που ήταν την Πέμπτη, και από σχεδόν 126 πριν από μία εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια επίπτωση 100 νέων μολύνσεων ανά 100.000 ανθρώπους αποτελεί το όριο για την επιβολή μέτρων σε εθνικό επίπεδο, που περιλαμβάνουν νυχτερινές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και περιορισμούς στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις, καθώς και κλείσιμο καταστημάτων. Αν η επίπτωση του ιού μειωθεί σταθερά κάτω απ’ αυτό το όριο, οι περιορισμοί μπορούν να χαλαρώσουν.

Με τα επίπεδα των μολύνσεων να πέφτουν και την εκστρατεία εμβολιασμού να επιταχύνεται στη Γερμανία, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας τελικά έσπασε.

Αρκετά γερμανικά κρατίδια, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Βερολίνο, ανακοίνωσαν την Τρίτη σχέδια να χαλαρώσουν τις επόμενες ημέρες τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης