Ο υποψήφιος των συντηρητικών για την καγκελαρία της Γερμανίας τάχθηκε σήμερα υπέρ της συνέχισης της πρακτικής της απέλασης αφγανών αιτούντων άσυλο ή προσφύγων που παρανομούν, παρά την κλιμάκωση του πολέμου στο Αφγανιστάν.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση στο Αφγανιστάν πολύ στενά. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την προέλαση των Ταλιμπάν και τις συνέπειες για τον πληθυσμό», σημείωσε ο Άρμιν Λάσετ, ο υποψήφιος της μείζονος παράταξης της συμπολίτευσης, της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), σε δηλώσεις του στην ταμπλόιντ εφημερίδα Bild που δημοσιεύονται στο φύλλο της που κυκλοφορεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κατάσταση συνεπώς απαιτεί συνεχή αξιολόγηση και προσεκτική δράση σε περίπτωση επαναπατρισμών. Αλλά η γραμμή μας παραμένει καθαρή: όποιος διαπράττει ποινικά αδικήματα στη Γερμανία χάνει το δικαίωμά του να παραμείνει ως φιλοξενούμενος», συμπλήρωσε ο κ. Λάσετ.

Η πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι του εγκλήματος «δεν επιτρέπει εξαιρέσεις», επέμεινε ο υποψήφιος. «Οι εγκληματίες πρέπει να συνεχίσουν να απελαύνονται μόνιμα, και στο Αφγανιστάν».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ανέφερε την περασμένη εβδομάδα την έκκληση της αφγανικής κυβέρνησης να αναστείλει τις απελάσεις στη χώρα της Ασίας λόγω της κλιμάκωσης της βίας και της επιδείνωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως το Σαββατοκύριακο, ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, ο Χορστ Ζεεχόφερ, τάχθηκε επίσης υπέρ της συνέχισης της πρακτικής των απελάσεων προσώπων που διαπράττουν ποινικά αδικήματα στο Αφγανιστάν. «Διαπραγματευόμαστε το τρέχον διάστημα» με την αφγανική κυβέρνηση «ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να απελαύνουμε εγκληματίες εκεί», είπε ο υπουργός στην Bild am Sonntag.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης