«Επείγουσα σύσταση» για την παραμονή όσων μολύνονται από την ευλογιά των πιθήκων σε καραντίνα 21 ημερών απηύθυνε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ημερίδα των Γερμανών Ιατρών στη Βρέμη, ο κ. Λάουτερμπαχ τόνισε ότι, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων, πρέπει να απομονώνονται για τουλάχιστον 21 ημέρες. Επιπλέον, τόνισε πως για να λήξει η περίοδος καραντίνας θα πρέπει να έχουν υποχωρήσει πλήρως τα συμπτώματα της νόσου. «Στην πρώτη φάση μιας επιδημίας, πρέπει η αντίδραση να είναι σκληρή και έγκαιρη», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας και διευκρίνισε ότι η σύσταση διαμορφώθηκε από κοινού με το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ». Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν, ακόμα, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Λόταρ Βίλερ και ο πρόεδρος του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου Κλάους Ράινχαρτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη έχουν εντοπιστεί κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στο Βερολίνο, στη Βαυαρία, στη Σαξονία-Άνχαλτ και στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, ενώ οι Αρχές βρίσκονται στη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών. Ο κ. Βίλερ δήλωσε ότι το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» θεωρεί βέβαιη την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και διαβεβαίωσε πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της νόσου. «Αυτό μπορεί να συμβεί με την επιτυχή ιχνηλάτηση επαφών, την αποφυγή στενής επαφής με μολυσμένα άτομα και τη λήψη αυστηρών μέτρων υγιεινής. Ιδιαίτερα προσεκτικές θα πρέπει να είναι οι ομάδες κινδύνου με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα» ανέφερε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης