Πυρκαγιά, κατά πάσα πιθανότητα λόγω εμπρησμού, ξέσπασε τις πρώτες ώρες της Κυριακής σε αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης Βέρτχαϊμ, οι οποίες επρόκειτο να φιλοξενήσουν 400 πρόσφυγες, στο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο εσωτερικό του κτηρίου δεν υπήρχε κανείς την ώρα της επίθεσης. 

Το κτήριο κινδυνεύει πλέον με κατάρρευση, ενώ η τοπική κυβέρνηση δηλώνει πως μετά την καταστροφή αυτή η πόλη δεν μπορεί πλέον να δεχτεί άλλους πρόσφυγες. 

Το Βέρτχαϊμ, με πληθυσμό 22.000 ατόμων, φιλοξενεί ήδη 600 πρόσφυγες και θεωρεί πως δεν δύναται να δεχτεί περισσότερους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετά κέντρα φιλοξενίας ατόμων που ζητούν άσυλο στη Γερμανία έχουν γίνει στόχος εμπρησμών το τελευταίο διάστημα.

Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε ενώ οι Χριστιανοκοινωνιστές, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Μέρκελ, ζητούν τη θέσπιση αυστηρότερων κανόνων για την παροχή ασύλου. 

«Όσοι δεν κινδυνεύουν πρέπει να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατόν τη Γερμανία» δήλωσε η αντιπρόεδρος του κόμματος Γκέρντα Χάσελφελντ στην εφημερίδα «Die Welt». «Πρέπει να θέσουμε ξεκάθαρες προτεραιότητες» πρόσθεσε. «Χρειαζόμαστε την ενέργεια και τους πόρους μας για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις.»

Μετά την πρόσφατη αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα, ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που μπαίνουν στη Γερμανία μειώθηκε κατά περίπου 300 άτομα την ημέρα. Χθες Σάββατο, σύμφωνα με την αστυνομία, 1.710 εισελθόντες καταγράφηκαν.

Με πληροφορίες από Russia Today

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης