Αποτροπιασμό στη γερμανική κοινωνία έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας ενός 20χρονου υπαλλήλου βενζινάδικου, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ από πελάτη που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα μέσα στο κατάστημα.

Το περασμένο Σάββατο, ο 49χρονος δράστης πήγε στο βενζινάδικο για να αγοράσει μια συσκευασία μπύρες. Ωστόσο ο υπάλληλος, ο οποίος εργαζόταν παράλληλα με τις σπουδές του, αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει επειδή δεν φορούσε μάσκα για τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 49χρονος άφησε τις μπύρες στο ταμείο, έφυγε και επέστρεψε 90 λεπτά αργότερα. Με απόλυτη ψυχραιμία και εν πλήρει συνειδήση είχε πάει στο σπίτι του για να πάρει ένα περίστροφο. Μπήκε στο βενζινάδικο φορώντας επιδεικτικά μάσκα, την οποία έβγαλε μόλις στάθηκε μπροστά στο ταμείο. Όταν ο υπάλληλος του έκανε για δεύτερη φορά παρατήρηση, έβγαλε το περίστροφο από την τσέπη και τον σκότωσε.

Την επόμενη ημέρα παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε λέγοντας ότι δεν τηρεί τα περιοριστικά μέτρα από άποψη και ότι αυτά αποτελούν «αυξανόμενη επίθεση στα δικαιώματα του». Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και άλλα όπλα και πυρομαχικά. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Ρηνανίας – Παλατινάτου ο δράστης προφυλακίστηκε.  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης