Γερμανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον δράστη της επίθεσης στη Συναγωγή του Χάλε

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 04:11
Γερμανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον δράστη της επίθεσης στη Συναγωγή του Χάλε

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο φόνους και πολλαπλές απόπειρες δολοφονίας κατά του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στη Συναγωγή της ανατολικογερμανικής πόλης Χάλε τον περασμένο Οκτώβριο. Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να εισέλθει στη Συναγωγή και να προκαλέσει λουτρό αίματος. Όταν απέτυχε να παραβιάσει της κεντρική είσοδο πυροβόλησε δύο διερχόμενα άτομα.   

Ο φερόμενος ως δράστης θα πρέπει τώρα να λογοδοτήσει για τη διπλή δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας 68 συνολικά ατόμων που βρίσκονταν μέσα στην Συναγωγή. Ο ομοσπονδιακός Εισαγγελέας της Καρλσρούης απήγγειλε μεταξύ άλλων και τις κατηγορίες  της ληστρικής εκβίασης και της  υποδαύλισης μίσους κατά του 28χρονου Στέφαν Β., όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Εισαγγελία της Καρλσρούης.

Στις 9 Οκτωβρίου 2019, ο Σέφαν B. προσπάθησε να προκαλέσει λουτρό αίματος στη συναγωγή της πόλης Χάλε κατά τον γιορτασμό του Γιομ Κιπούρ, της σημαντικότερης εβραϊκής γιορτής.  Όταν απέτυχε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο της Συναγωγής, πυροβόλησε μια 40χρονη περαστική γυναίκα και μετά έναν 20χρονο άνδρα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 04:14