Γάλλος υπήκοος θα πολιτογραφηθεί ο 24χρονος Αφρικανός από το Μάλι, ο οποίος έσωσε πολλούς πελάτες του εβραϊκού παντοπωλείου όπου ο Αμεντί Κουλιμπαλί είχε εισβάλει, κρατώντας καλάσνικοφ.

Ο Λασανά Μπατιλί θα κλείσει σύντομα 9 χρόνια στη Γαλλία και όπως έγινε γνωστό το υπουργείο Εσωτερικών της ευρωπαϊκής χώρας επισπεύδει τις διαδικασίες έγκρισης της αίτησής του για να λάβει τη γαλλική υπηκοότητα. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Μπερνάρ Καζνέβ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιδεικνύοντας εντυπωσιακή ψυχραιμία ο 24χρονος Αφρικανός έκρυψε αρκετούς πολίτες μέσα στο ψυγείο της επιχείρησης και στη συνέχεια εμφανίστηκε μπροστά στον ένοπλο, ο οποίος τον έβαλε μαζί με τους υπόλοιπους ομήρους. Η στάση του αυτή μετέτρεψε σε «ήρωα» τον Λασανά Μπατιλί, ο οποίος έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους εκείνους οι οποίοι συνεχίζουν να σκέφτονται και να πράττουν με βάση φυλετικά χαρακτηριστικά.

Κατά την επίθεση του Κουλιμπαλί τέσσερις όμηροι σκοτώθηκαν, ανεβάζοντας στους 17 τον αριθμό των νεκρών από τα αιματηρά γεγονότα στη γαλλική πρωτεύουσα, που ξεκίνησαν με το μακελειό στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης