Τουλάχιστον 250.000 νοικοκυριά στην νοτιοδυτική Γαλλία έμειναν χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος το Σάββατο εξαιτίας θυελλωδών ανέμων που έπληξαν την περιοχή με ταχύτητα που έφτανε τα 160χλμ την ώρα.

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, απο το «ασυνήθιστο» αυτό καιρικό φαινόμενο δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά προκλήθηκαν πολλές υλικές ζημιές: Δέντρα πεσμένα, πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος στο έδαφος και δρόμοι αποκλεισμένοι στους τρεις νομούς που τέθηκαν σε σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έως τα μέσα της μέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους νομούς Ζιρόντ, Σαράντ-Μαριτίμ και Λαντ τουλάχιστον 250.000 κατοικίες έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Στο γνωστό παραθαλλάσιο θέρετρο του Καπ Φερέ η ταχύτητα των ανέμων υπερέβαινε τα 148χλμ την ώρα, με τα κύματα να φτάνουν έως και τα 10 μέτρα σε ύψος.

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο στα νοτιοδυτικά της χώρας και περίπου 1.700 φορτηγά έμειναν ακινητοποιημένα στους αυτοκινητοδρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ζιρόντ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία του τραμ στο Μπορντό. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους των τριών νομών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης