Ένας Τσετσένος αντιφρονών, 44 ετών, δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα μέσα σε ξενοδοχείο της πόλης Λιλ, στη βόρεια Γαλλία, όπου είχε καταλύσει για τη νύχτα, όπως έγινε γνωστό σήμερα Δευτέρα από αστυνομική πηγή.

Ο Ιμράν Αλίγιεφ, ένας μπλόγκερ γνωστός για τη δριμύτατη κριτική που ασκούσε στην κυβέρνηση της Τσετσενίας, βρέθηκε νεκρός αργά το πρωί της περασμένης Πέμπτης σε ξενοδοχείο της Λιλ. Είχε νοικιάσει το δωμάτιο την προηγούμενη νύχτα, μαζί με έναν άλλον άνδρα που οι γαλλικές Αρχές υποθέτουν ότι ήταν επίσης Τσετσένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο σχολίασε ότι η δολοφονία «φέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού κινήτρου», όμως πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί».

Η εισαγγελία της Λιλ ανέφερε ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Όταν μπήκαν οι πυροσβέστες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, γύρω στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης, ο Αλίγιεφ ήταν ήδη νεκρός. Το πτώμα του έφερε πολλές πληγές από μαχαίρι στον θώρακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλίγιεφ, που ήταν επίσης γνωστός με το ψευδώνυμο Μανσούρ Στάριι, έφτασε στη Λιλ μαζί με τον φίλο του τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, προερχόμενος από το Βέλγιο.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης