Οι αρχές στην Τουρκία συνέλαβαν μία Τυνήσια η οποία φέρεται να είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και η οποία καταζητείται στη Γαλλία, όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Σουμάγια Ράισι, 30 ετών, συνελήφθη την Πέμπτη στα Άδανα, στη νότια Τουρκία, έχοντας στην κατοχή της ψεύτικη συριακή ταυτότητα, διευκρίνισε το Anadolu, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της γυναίκας με χειροπέδες και μάσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Παρίσι δικαστική πηγή επιβεβαίωσε ότι εναντίον της έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τουρκικό πρακτορείο DHA, η 30χρονη Τυνήσια αναχώρησε από τη Γαλλία το 2016 με σκοπό να πάει στη Συρία, από την οποία έφυγε πριν από πέντε μήνες για να εγκατασταθεί στην Τουρκία.

Το ίδιο πρακτορείο ανέφερε ότι, μετά τη σύλληψη το 2016 του πρώτου της συζύγου στη νότια Τουρκία, η Ράισι παντρεύτηκε ένα άλλο μέλος του ΙΚ στη Συρία, με το οποίο απέκτησε ένα παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκία υπήρξε επί χρόνια βασικό σημείο διέλευσης των τζιχαντιστών που ήθελαν να μεταβούν στη Συρία. Μετά την πτώση του χαλιφάτου, τον Μάρτιο του 2019, πολλοί εξ αυτών επέστρεψαν στην Τουρκία.

Η Άγκυρα, που δέχεται συχνά επικρίσεις ότι επέτρεπε τη διέλευση τζιχαντιστών από το έδαφός της, ανακοινώνει τον τελευταίο καιρό συχνά τη σύλληψη μελών του ΙΚ.

Οι τουρκικές αρχές γνωστοποίησαν ότι συνέλαβαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη 14 άτομα που φέρονται να σχετίζονται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Από πέρυσι η Τουρκία απελαύνει στις χώρες καταγωγής τους πολλές δεκάδες τζιχαντιστές.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης