Πέντε μετανάστες τραυματίστηκαν χθες στο Καλαί στην βόρεια Γαλλία έπειτα από μια ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ δύο ομάδων Αφγανών, σε ένα περιστατικό που οι αρχές το αποδίδουν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, τόνισαν προσκείμενες πηγές.

Κατά τη «διάρκεια ενός διαπληκτισμού μεταξύ Αφγανών, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών», περίπου στις 18:00 (τοπική ώρα) κοντά στις εγκαταστάσεις της καθολικής οργάνωσης αρωγής στα προάστια του Καλαί τόνισε μια πηγή της νομαρχίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπλα συνήθως βρίσκονται σε χέρια διακινητών, οπότε πιστεύουμε ότι τέτοιοι εμπλέκονται», πρόσθεσε.

«Μια ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε με πρωταγωνιστές Αφγανούς υπήκοους: υποθέτουμε ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ διακινητών, αν και μένει ακόμη να επιβεβαιωθεί», τόνισε ο εισαγγελέας της Βουλώνης.

Η αστυνομία επενέβη γρήγορα, απέκλεισε την περιοχή και «αποκατέστησε την ηρεμία», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις από τους τραυματίες μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Καλαί και ένας τέταρτος, με πιο σοβαρά τραύματα διακομίστηκε με ελικόπτερο στο κεντρικό νοσοκομείο της Λιλ.

Μετά τη διάλυση της «ζούγκλας» στο Καλαί, πριν από έναν χρόνο, της τεράστιας παραγκούπολης που είχε δημιουργηθεί εκεί, όπου ζούσαν 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κάποιοι επέστρεψαν εκεί, με την ελπίδα να καταφέρουν να περάσουν στη Βρετανία.

Τους πρόσφατες μήνες πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, τονίζοντας ότι πολλοί εξ αυτών έχουν πέσει θύματα κακοποιήσεων.

Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 500 μετανάστες από την Αιθιοπία, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν βρίσκονται στο Καλαί. Οργανώσεις κάνουν λόγο για 700.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης