Ο Γάλλος συγγραφέας Γκαμπριέλ Ματζνέφ, κατά του οποίου διεξάγεται έρευνα για βιασμούς ανηλίκων, δηλώνει ότι «λυπάται» για τις παιδοφιλικές πρακτικές του στην Ασία, σημειώνοντας ωστόσο ότι εκείνη την εποχή «κανείς δεν έκανε λόγο για έγκλημα».

«Ενας τουρίστας, ένας ξένος, ποτέ δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι. Οφείλουμε, ως ενήλικες, να αποστρέφουμε το κεφάλι, να αντιστεκόμαστε στον πειρασμό. Φυσικά, λυπάμαι, όπως όταν κάνω κάτι που δεν είναι σωστό, το μετανιώνω», είπε σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο BFMTV από την Ιταλία, όπου έχει καταφύγει από τότε που ξέσπασε η υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκείνη την εποχή…γινόταν λόγος για αρπαγή ανηλίκου, για διαφθορά ανηλίκου, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας…Αλλά ποτέ κανείς δεν μιλούσε για έγκλημα».

«Ηταν εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια! … Βρισκόσουν εκεί ως ταξιδιώτης και είχες μικρά αγόρια και κορίτσια να σε φλερτάρουν και να πηδούν επάνω σου, υπό το ευμενές μάτι της αστυνομίας».

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για βιασμούς κατά ανηλίκων κάτω των 15 ετών, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου της εκδότριας Βανεσά Σπρενγκορά με τίτλο «Le Consentement» (Η Συναίνεση), στο οποίο περιγράφει πώς πλανεύτηκε από τον Γκαμπριέλ Ματζνέφ στην δεκαετία του ’80, όταν ήταν 13 ετών, και πώς η σχέση αυτή βάρυνε στην ζωή της, που σημαδεύτηκε από επεισόδια κατάθλιψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προτίμηση του Γάλλου συγγραφέα Γκαμπριέλ Ματζνέφ, σήμερα 83 ετών, για τους ανηλίκους κάτω των 16 ετών και για το σεξουαλικό τουρισμό όπου αναζητούσε σχέσεις με μικρά αγόρια στην Ασία δεν ήταν κρυφή. Αλλωστε, ο ίδιος περιέγραφε τις εμπειρίες του λεπτομερώς στα βιβλία. Και αυτό δεν είχε ανησυχήσει τον γαλλικό λογοτεχνικό κόσμο.

Ο συγγραφέας, ο οποίος δέχθηκε η συνέντευξή του στο BFMTV να μαγνητοσκοπηθεί χωρίς να εμφανισθεί το πρόσωπό του, λέει ότι δεν θέλει να διαβάσει το βιβλίο της Βανεσά Σπρενγκορά. «Δεν θα πω ποτέ τίποτε εναντίον της, διότι είναι ένας φωτεινός άνθρωπος».

Ο Ματζνέφ αντίθετα καταγγέλλει την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ να ζητήσει την διακοπή του μηνιαίου κρατικού επιδόματος που παίρνει από το 2002.

«Σε διάστημα λίγων εβδομάδων αισθάνομαι κοινωνικά κατεστραμμένος … Το κράτος κατάφερει ακόμη ένα χτύπημα για να με διαλύσει. Να σκοτωθώ, να σκοτωθώ, αυτή είναι η παγίδα! Είναι Σοβιετική Ενωση! Αντε, ο Ματζνέφ στο γκουλάγκ. Δεν ξέρω πώς αντέχω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης