Λεπτομέρειες σχετικά με τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας του Παρισιού έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας που είχε αναλάβει τη σχετική έρευνα. «Είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και είχε ασπαστεί το ισλάμ πριν από μια δεκαετία» ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική μονάδα της εισαγγελίας.

Ο 45χρονος ο οποίος ήταν βοηθός πληροφορικής επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε τρεις αστυνομικούς και μια διοικητική υπάλληλο μέσα στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού, ενώ στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας «εντοπίστηκαν ενδείξεις λανθάνουσας ριζοσπαστικοποίησης του δράστη και ότι είχε ανταλλάξει 33 γραπτά μηνύματα με τη σύζυγό του πριν από τις επιθέσεις, όλες εκ των οποίων ήταν θρησκευτικού χαρακτήρα».

Σύμφωνα με μια δικαστική πηγή, με γνώση της υπόθεσης, ο εισαγγελέας αντιτρομοκρατίας ανέλαβε την έρευνα μετά την κατάθεση προσώπων του περιβάλλοντός του δράστη, μεταξύ άλλων της συζύγου του και την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης