Γαλλία: «Οι μαθητές μπορούν να μην πάνε σχολείο τις δύο τελευταίες μέρες του τριμήνου»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 13:33
Γαλλία: «Οι μαθητές μπορούν να μην πάνε σχολείο τις δύο τελευταίες μέρες του τριμήνου»

Οι Γάλλοι μαθητές και μαθήτριες θα μπορούν να μην πάνε σχολείο και να μείνουν στο σπίτι την Πέμπτη και την Παρασκευή αν οι οικογένειές τους θέλουν να αυτοαπομονωθούν ενόψει Χριστουγέννων, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Το ιατρικό συμβούλιο που συμβουλεύει την κυβέρνηση για τον COVID-19 δήλωσε χθες, Δευτέρα, πως οι οικογένειες που σχεδιάζουν να υποδεχθούν ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένοι συγγενείς, θα μπορούσαν να κάνουν καραντίνα μίας εβδομάδας πριν εφόσον αυτό είναι δυνατό.

Τα σχολεία δεν θα πρέπει να τιμωρήσουν τα παιδιά που θα χάσουν τις τελευταίες δύο ημέρες του ακαδημαϊκού τριμήνου, ανέφερε το συμβούλιο. Απαντώντας σε ερώτηση αν υποστηρίζει τη σύσταση, ο Καστέξ είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1: «Ασφαλώς».

Κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη προσπαθούν να δουν πώς θα αναχαιτίσουν ένα ισχυρό δεύτερο κύμα του ιού την ώρα που οι οικογένειες λαχταρούν να συγκεντρωθούν για τις γιορτές.

Η Γαλλία καθυστερεί το άνοιγμα των θεάτρων, των μουσείων και των κινηματογράφων και επαναφέρει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα, ενώ η Ολλανδία μπαίνει σε δεύτερο αυστηρό lockdown και η Γερμανία κλείνει από αύριο Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα που δεν πουλούν είδη πρώτης ανάγκης.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 13:43