Ένας μίνι ανεμοστρόβιλος ξήλωσε την Παρασκευή την τέντα ενός τσίρκου και αναποδογύρισε ένα ημιρυμουλκούμενο όχημα σε μια πλατεία του Αιάκειου στην Κορσική, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 23 ενήλικες, ενώ τα 350 παιδιά που παρακολουθούσαν το θέαμα την ώρα των ακραίων καιρικών φαινομένων είναι σώα κι αβλαβή, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Δύο από τους τραυματίες είναι σοβαρά, σύμφωνα με τους πυροσβέστες. Οι υπόλοιποι 21, ελαφρύτερα τραυματισμένοι, έχουν επίσης διακομιστεί σε νοσοκομεία. Οι μαθητές έχουν μεταφερθεί σε ένα νοσοκομείο κοντά στο σημείο του ατυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γαλλίας, οι ζημιές προκλήθηκαν στον σκελετό της τέντας όταν ένας ξαφνικός ανεμοστρόβιλος συνοδευόμενος από σφοδρούς ανέμους ταχύτητας 100 χιλιομέτρων την ώρα, βροχή και χαλάζι, σάρωσε την περιοχή.

Η ισχυρή βροχόπτωση συνεχίστηκε στο Αιάκειο έως νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα δυσχεραίνοντας τις εργασίες αποκατάστασης του χώρου.

Οι πυροσβέστες είχαν προειδοποιήσει με ανάρτησή τους στον ιστότοπο Twitter, νωρίτερα το μεσημέρι, ότι προσεγγίζει την περιοχή “ένα νέο σύστημα καταιγίδας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις στο Αιάκειο και τα περίχωρά του”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νοτιοανατολική Γαλλία πλήττεται από χθες από σφοδρές βροχοπτώσεις και ως προληπτικό μέτρο οι μαθητές κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους στην περιοχή του Μονπελιέ.

Το ατύχημα στην Κορσική είναι το σοβαρότερο μετά την έναρξη των ακραίων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν επίσης σοβαρές ζημιές σε άλλες περιοχές της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης