Γαλλία: Μεγάλοι αθλητικοί χώροι και στάδια θα μετατραπούν σε κέντρα μαζικού εμβολιασμού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, 12:42
Γαλλία: Μεγάλοι αθλητικοί χώροι και στάδια θα μετατραπούν σε κέντρα μαζικού εμβολιασμού

Η Γαλλία επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού μετατρέποντας από τον Απρίλιο μεγάλα αθλητικά κέντρα και στάδια σε κέντρα μαζικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια να μειώσει τον χρόνο αναμονής για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε αρχικά απορρίψει την ιδέα να χρησιμοποιηθούν οι χώροι αυτοί ως κέντρα μαζικού εμβολιασμού όπως είχε συμβεί ανεπιτυχώς με την εμβολιαστική εκστρατεία εναντίον της γρίπης Η1Ν1 το 2009.

Μέχρι στιγμής -και έπειτα από τη διακοπή της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca για μερικές ημέρες την περασμένη εβδομάδα- έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6,35 εκατομμύρια πολίτες στη χώρα, τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου, εκ των οποίων σχεδόν τα 2,5 εκατομμύρια έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Απριλίου 10 εκατομμύρια πολίτες και 30 εκατομμύρια πολίτες ως την αρχή του καλοκαιριού.

Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι 67 εκατομμύρια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, το Παρίσι θα μειώσει το όριο της ηλικίας από την οποία θα μπορεί κάποιος να εμβολιάζεται σε 70 έτη από 75.

«Από το Σάββατο θα επιταχύνουμε την εκστρατεία εμβολιασμού» είπε ο Μακρόν κατά την επίσκεψή του σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στη Βαλενσιέν της βόρειας Γαλλίας.

«Πρώτα θα ξεκινήσουμε με όλους όσοι είναι άνω των 75 ετών και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και θα αναζητήσουμε και την αμέσως μικρότερη ηλικιακή ομάδα και επίσης θα διαθέσουμε ραντεβού για εμβολιασμούς σε όσους είναι άνω των 70» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Από τη Μασσαλία ως την Τουλόν και από τη Λυών ως το Παρίσι, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τη μετατροπή ορισμένων από τους μεγαλύτερους αθλητικούς χώρους της Γαλλίας, ανάμεσά τους και του Stade de France στο Παρίσι, σε κέντρα μαζικών εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Μέχρι τα μέσα Απριλίου περίπου 35 εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να έχουν προετοιμαστεί και να λειτουργούν στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να μειώσει τον κίνδυνο για τους πολίτες που σχετίζεται με την επίσκεψη σε μικρότερα κέντρα υγείας για τον εμβολιασμό τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, 12:56