Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ τέθηκε σε αυτοαπομόνωση για επτά ημέρες, αφού η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον Covid-19, ανακοίνωσε το γραφείο του το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, ο οποίος είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στις 19 Μαρτίου, εξετάστηκε και βρέθηκε αρνητικός. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι στενή επαφή ενός ατόμου που βρέθηκε θετικό, θα μείνει σε απομόνωση για επτά ημέρες και τροποποίησε το πρόγραμμά του ώστε να εκπληρώσει τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα την Τετάρτη ο Καστέξ είχε επισκεφθεί μια αγορά χονδρεμπόρων στο Ρουνζίς, στα προάστια του Παρισιού, καθώς και ένα γήπεδο, όπου συναντήθηκε με πολλά άτομα, ενώ γευμάτισε με τον υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ. Συμμετείχε επίσης στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε στο προεδρικό μέγαρο, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο.

Είναι η τρίτη φορά που ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να τεθεί σε καραντίνα ως «στενή επαφή» κάποιου ασθενή: τον Σεπτέμβριο του 2020 επειδή είχε συναντηθεί με τον διευθυντή του Γύρου της Γαλλίας Κριστιάν Πριντόμ και τον Δεκέμβριο επειδή συναντήθηκε με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Ο ίδιος πάντως δεν βρέθηκε ποτέ θετικός στον ιό.

Ο Καστέξ θα πρέπει επίσης εντός των επόμενων ημερών να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αφού πέρασαν ήδη 11,5 εβδομάδες από την πρώτη και οι γαλλικές αρχές συνιστούν να μεσολαβεί διάστημα 12 εβδομάδων μεταξύ των δύο δόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης