Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του υπουργού Αλληλεγγύης Νταμιέν Αμπάντ, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του μια γυναίκα, υποστηρίζοντας ότι αποπειράθηκε να την βιάσει.

Η μήνυση κατατέθηκε την Δευτέρα από τη γυναίκα αυτή που υποστηρίζει ότι ο Αμπάντ επιχείρησε να την βιάσει κατά τη διάρκεια μιας γιορτής που διοργάνωσε στο σπίτι του, στο Παρίσι, το πρώτο τρίμηνο του 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μαρτυρία αυτής της γυναίκας, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Λετίσια», δημοσιοποιήθηκε στα μέσα Ιουνίου από τον ερευνητικό ιστότοπο Mediapart. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, πρόκειται για μια «αιρετή» που πρόσκειται στο κέντρο και, την εποχή των γεγονότων που καταγγέλλει, ήταν πρόεδρος μιας ομοσπονδίας του νεολαιίστικου κινήματος του «Νέου Κέντρου». Πρόεδρος του «Νέου Κέντρου» ήταν τότε ο Αμπάντ, ο οποίος είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Ο δικηγόρος του υπουργού, ο Μπενουά Σαμπέρ, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV ότι «τα γεγονότα που περιγράφονται στο άρθρο είναι ψευδή» και ότι ο πελάτης του είναι «παντελώς αθώος».

Την Δευτέρα, ο υπουργός αμφισβήτησε για άλλη μια φορά τις καταγγελίες και ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει και ο ίδιος μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή είναι μια απόπειρα εκφοβισμού των άλλων θυμάτων», αντέδρασε η Ραφαέλ Μπιαλκίεβιτς, η δικηγόρος της μηνύτριας.

Η «Λετίσια» είναι η τρίτη γυναίκα που κατηγορεί τον υπουργό για σεξουαλική επίθεση. Στις 20 Μαΐου, μία ημέρα αφότου διορίστηκε υπουργός Αλληλεγγύης, Αυτονομίας και Αναπηρίας, δύο γυναίκες τον κατηγόρησαν ότι τις βίασε το 2010 και το 2011. Η μία από αυτές είχε καταθέσει στο παρελθόν δύο μηνύσεις, οι οποίες μπήκαν στο αρχείο χωρίς να δοθεί συνέχεια. Για την καταγγελία της δεύτερης, οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να διενεργήσουν έρευνα λόγω έλλειψης στοιχείων που θα επέτρεπαν «να ταυτοποιηθεί το θύμα των καταγγελλομένων γεγονότων».

Το 2012 ο Αμπάντ έγινε ο πρώτος βουλευτής με αναπηρία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, την αρθρογρύπωση, που χαρακτηρίζεται από συγκάμψεις των αρθρώσεων και περιορίζει την κίνηση του ασθενούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης