Χιλιάδες πολίτες που δηλώνουν πως προασπίζονται τις παραδοσιακές «οικογενειακές αξίες» στη Γαλλία βγήκαν στους δρόμους στο Παρίσι και στο Μπορντό, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην τεχνητή γονιμοποίηση για τα ζευγάρια λεσβιών καθώς και των κυήσεων από παρένθετες μητέρες.

Πέρυσι, οργανώσεις που αντιτίθενται στην αναγνώριση των γάμων των ομοφυλοφίλων είχαν προσπαθήσει, χωρίς αποτέλεσμα, να εμποδίσουν τη θέσπιση των γάμων προσώπων του ιδίου φύλου στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη τους κινητοποίηση εναντίον της κεντροαριστερής κυβέρνησης μετά τον Φεβρουάριο, οι οργανώσεις που προασπίζονται τις «οικογενειακές αξίες» απαίτησαν «καθολική κατάργηση της παρένθετης μητρότητας», καθώς και να τερματιστεί η πρόσβαση στην τεχνητή γονιμοποίηση και στην εξωσωματική γονιμοποίηση για τα ομόφυλα ζευγάρια γυναικών.

Περίπου 1.000 αστυνομικοί συνόδευαν την πορεία στο Παρίσι.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους διαδηλωτές ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η κύηση από παρένθετες μητέρες ήδη είναι απαγορευμένη στη Γαλλία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποπειραθεί να άρει την απαγόρευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένας στους τρεις Γάλλους δηλώνει ότι μοιράζεται τις ίδιες απόψεις για τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες με αυτές των οργανώσεων που κάλεσαν στις κινητοποιήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης