Οι πρώτες παραδόσεις στη Γαλλία του εμβολίου Novavax κατά της Covid-19, το οποίο μόλις έλαβε το πράσινο φως από τις υγειονομικές Αρχές της χώρας, θα φτάσουν τελικά την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Το εμβόλιο από το αμερικανικό εργαστήριο θα είναι το πέμπτο που θα είναι διαθέσιμο στη Γαλλία.

Μολονότι τέσσερα εμβόλια έχουν ήδη εγκριθεί στη Γαλλία, αυτά της Pfizer και της Moderna χρησιμοποιούνται, στην πραγματικότητα, σχεδόν αποκλειστικά. Βασίζονται στη νέα τεχνολογία του αγγελιοφόρου RNA (mRNA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα άλλα δύο, αυτά της AstraZeneca και της Janssen (Johnson & Johnson), αναδιανέμονται σε φτωχές χώρες μέσω του διεθνούς προγράμματος Covax.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, οι πρώτες παραδόσεις (από τη Novavax) αναμένονται την εβδομάδα της 21ης Φεβρουαρίου», ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Γαλλία αναμένεται να παραλάβει «μεταξύ 1,1 και 1,2 εκατομμυρίων δόσεων» κατά την πρώτη παράδοση και στη συνέχεια «800.000 δόσεις ανά εβδομάδα τον Μάρτιο», διευκρίνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Παρασκευή, η Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (HAS), υπεύθυνη για την καθοδήγηση της γαλλικής κυβέρνησης στην πολιτική εμβολιασμού, έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση του εμβολίου που παρασκεύασε το αμερικανικό εργαστήριο.

Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας ελπίζουν ότι η παραλαβή του νέου εμβολίου θα πείσει τους ανθρώπους που διστάζουν να εμβολιαστούν με εμβόλια mRNA της Pfizer και της Moderna, που βασίζονται σε αυτή την νέα, καινοτόμα τεχνολογία.

Το εμβόλιο Novavax χρησιμοποιεί πράγματι μια πιο κλασική τεχνολογία, παρόμοια με αυτή του εμβολίου κατά του κοκκύτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης