Το διάσημο καμπαρέ του Παρισιού Μουλέν Ρουζ και το μουσείο του Λούβρου βρίσκονται μεταξύ των πολιτιστικών αξιοθέατων που κλείνουν τις πόρτες τους από σήμερα, αφού η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 100 ανθρώπων για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Το μουσείο του Λούβρου, το δημοφιλέστερο παγκοσμίως, με 10 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, ανακοίνωσε ότι κλείνει τις πόρτες του από τις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) και “μέχρι νεωτέρας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε συμφωνία με τις κυβερνητικές οδηγίες, το μουσείο του Λούβρου κλείνει σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 18.00 τοπική ώρα και μέχρι νεωτέρας» αναφέρει το μουσείο σε ένα δελτίο τύπου.

Το Moulin Rouge, με ιστορία 130 ετών, οι χόρευτριες καν καν του οποίου με τις φαντασμαγορικές στολές προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες, επιβεβαίωσε ότι θα κλείσει για το κοινό μέχρι νεωτέρας. Σε αυτό το πλαίσιο θα δίνει επιστροφές χρημάτων ή τη δυνατότητα στους πελάτες να κάνουν κρατήσεις σε άλλη ημερομηνία, έγινε γνωστό από μια εκπρόσωπο τύπου.

Εντούτοις, τα φώτα δεν θα σβήσουν στο κτίριο, στη συνοικία Πιγκάλ του Παρισιού. «Δεν θέλουμε το Μουλέν Ρουζ να χάσει κάθε θετικό στοιχείο και την αισιοδοξία του, θέλουμε οι άνθρωποι να μπορούν να βγάζουν φωτογραφίες» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι από τους 450 εργαζόμενους του διάσημου καμπαρέ θα συνεχίσουν να εργάζονται, για παράδειγμα επιδιορθώνοντας κοστούμια, για τη στιγμή που θα είναι έτοιμο να ανοίξει, εξήγησε η εκπρόσωπος.

Επιπλέον, το Ανάκτορο των Βερσαλιών, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα αξιοθέατα της Γαλλίας θα κλείσει για το κοινό από σήμερα στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) εξαιτίας του κορονοϊού, με τη διεύθυνσή του να ανακοινώνει ότι θα παραμείνει ανοικτό μονάχα το πάρκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης