Στα 19,8 δισ. δολάρια φτάνει η ενίσχυση που θα δοθεί στην Ουκρανία, δήλωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών των G7, ενώ μάλιστα επισήμαναν πως εάν χρειαστεί θα παράσχουν περισσότερη βοήθεια, καθώς εξαντλούνται οι οικονομικοί πόρο της χώρας.

«Το 2022, έχουμε κινητοποιήσει 19,8 δισ. δολάρια δημοσιονομικής στήριξης, συμπεριλαμβανομένων 9,5 δισ. δολαρίων των πρόσφατων δεσμεύσεων… για να βοηθήσουν την Ουκρανία να κλείσει το χρηματοδοτικό της κενό και να συνεχίσει να διασφαλίζει την παροχή βασικών υπηρεσιών στον ουκρανικό λαό», ανέφεραν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας κατά τις συνομιλίες τους στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιπλέον, χαιρετίζουμε το συνεχιζόμενο έργο σε όλη τη G7 και τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς για την περαιτέρω ουσιαστική χρηματοδότηση προς την Ουκρανία, που περιλαμβάνει κυρίως την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πρόσθετη μακροοικονομική συνδρομή ύψους έως 9 δισ. ευρώ», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Επιπρόσθετη σχεδιαζόμενη στήριξη προς τις ουκρανικές κρατικές εταιρείες και τον ιδιωτικό τομέα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και του Διεθνούς Χρηματοδοτικού Οργανισμού (IFC) ανέρχεται σε 3,4 δισ. δολάρια», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας σε όλο αυτόν τον πόλεμο και πέραν αυτού και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα όπως πρέπει», σύμφωνα με το ανακοινωθέν της G7.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης