Πάνω από διακόσιοι είναι, σύμφωνα εκτιμήσεις διασωθέντων, οι νεκροί από την ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ, εκατό ναυτικά μίλια νότια της Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με τους τελευταίους εννέα διασωθέντες που έφτασαν σήμερα στην Λαμπεντούζα, εκτός από το πλεούμενο στο οποίο βρίσκονταν τα είκοσι εννέα θύματα που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του ψύχους, κατά την μεταφορά τους στο ιταλικό νησί, υπήρχαν και άλλα δυο πλεούμενα, γεμάτα μετανάστες, τα οποία και ανετράπησαν, σε λιβυκά, πάντα, χωρικά ύδατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αεροσκάφη της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας πετούν, από χθες, πάνω από την θαλάσσια περιοχή στην οποία σημειώθηκε το ναυάγιο, αλλά, όπως υπογραμμίζουν τα μέσα ενημέρωσης στην Ρώμη, δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες να βρεθούν διασωθέντες.

Πολλοί σχολιαστές σημειώνουν ότι η κινητοποίηση της Ευρώπης για την διάσωση των μεταναστών είναι εμφανώς ελλιπής, και ότι η μετά την ολοκλήρωση της ιταλικής ανθρωπιστικής αποστολής Μάρε Νόστρουμ, τον περασμένο Νοέμβριο, η ευρωπαϊκή αποστολή Τρίτων, που έπρεπε να την αντικαταστήσει, αποδείχθηκε, σαφώς, ανεπαρκής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης