Φονικό πέρασμα του κυκλώνα "Νεύτωνα" στην ενδοχώρα - Σε κίνδυνο νοτιοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 20:05
Φονικό πέρασμα του κυκλώνα "Νεύτωνα" στην ενδοχώρα - Σε κίνδυνο νοτιοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ
O «Newton» έκανε φονικό πέρασμα για δεύτερη φορά την Τετάρτη στην ενδοχώρα του Μεξικού κοντά στο Bahia Kino και εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα, όμως συνεχίζει το οδοιπορικό του στα σύνορα των ΗΠΑ, όπου αναμένεται να φέρει ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αριζόνα και το Νέο Μεξικό.


Άλλος ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του σύμφωνα με πληροφορίες, από τις επιπτώσεις του τροπικού συστήματος, το οποίο έκανε την πρώτη προσέγγιση σε ξηρά, την Τρίτη, ως Κατηγορία 2 τυφώνα, με ανέμους 90 mph που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στη χερσόνησο Μπάχα του Μεξικού, κοντά στο θέρετρο Cabo San Lucas.Σύμφωνα με το CBS, τρεις άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι τρεις αγνοούνται.

Μισή ντουζίνα φοινικόδεντρα και περίπου δέκα σπίτια έχουν πέσει κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου.

Νωρίς την Τετάρτη η καταιγίδα πέρασε νότια-νοτιοδυτικά της Tucson, της Αριζόνα και τώρα κινείται βόρεια με μέγιστη ταχύτητα 60 mph (90 kph).

Αφού περάσει πάνω από κατοικημένες περιοχές στη Σονόρα, το Εθνικό Κέντρο τυφώνα των ΗΠΑ αναφέρει, ότι ο Newton θα μπορούσε να ωθήσει στη νοτιοανατολική Αριζόνα το απόγευμα, 2 έως 3 ίντσες βροχής, που θα προωθηθούν σε τμήματα του Νέου Μεξικού μέχρι την Πέμπτη.

«Η δυνατή βροχή θα προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης και ο κόσμος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε ορεινές περιοχές», αναφέρεται από το αρμόδιο αμερικανικό κέντρο Τυφώνα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 20:05