Είκοσι επτά άνθρωποι, στην πλειονότητά τους έφηβοι μαθητές, τραυματίστηκαν σήμερα όταν κατέρρευσε μια προσωρινή πεζογέφυρα στην πόλη Έσποου της Φινλανδίας, λίγο έξω από το Ελσίνκι.

Σύμφωνα με την υπηρεσία διάσωσης, δεν απειλείται η ζωή των τραυματιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιδιά μετείχαν σε μια ομάδα μαθητών ηλικίας 14-15 ετών που πήγαιναν εκδρομή συνοδευόμενα από τους καθηγητές τους, όπως είπε ένας νοσοκομειακός γιατρός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Σύμφωνα με τον Εέρο Χιρβενσάλο, τα περισσότερα έχουν τραυματιστεί στα άκρα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το ατύχημα κατά το οποίο τραυματίστηκαν 26 ανήλικοι και ένας ενήλικος. Οι 24 από τους τραυματίες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Η προσωρινή γέφυρα είχε κατασκευαστεί από κόντρα πλακέ. Τα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες στις οποίες διακρίνονται τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος και να δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους τραυματίες, με ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης