Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον οποίο έχει απαγορευτεί το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα μετά την καταδίκη του για φορολογική απάτη, αρνήθηκε χθες τις φήμες πως σχεδιάζει να ζητήσει σε μία από τις κόρες του να θέσουν υποψηφιότητα στη θέση του.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις σε μία από τις κόρες του πρώην πρωθυπουργού, τη Μαρίνα ή τη Μπάρμπαρα, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα διεξαχθούν τον Μάιο, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το όνομα της οικογένειας Μπερλουσκόνι θα παραμείνει στα ψηφοδέλτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα αυτά αποτελούν επινοήσεις του Τύπου», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι από τη Ρώμη. «Τα παιδιά μου δεν θα θέσουν υποψηφιότητα», είπε.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει ένας βασικός «παίκτης» της ιταλικής πολιτικής σκηνής, ωστόσο γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για αυτόν να ασκήσει επιρροή.

Στις 10 Απριλίου, οι δικαστές του Μιλάνου αναμένεται να αποφασίσουν εάν ο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό ή η ποινή αυτή να μετατραπεί σε παροχή κοινωφελούς εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης