Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Μανγκούτ που έπληξε τις Φιλιππίνες.

Σήμερα, οι Αρχές έκαναν λόγο για 81 νεκρούς, αριθμός που όμως ίσως αυξηθεί περαιτέρω, καθώς οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν δεκάδες ανθρώπους που έχουν καταπλακωθεί από τις λάσπες.
Ο τυφώνας Μανγκούτ πέρασε πάνω από το βόρειο τμήμα των Φιλιππίνων το Σάββατο, καταστρέφοντας σπίτια και πλημμυρίζοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Από τότε ο απολογισμός των νεκρών δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται έπειτα και από την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε στην πόλη Ιτογκόν, στη νήσο Λουσόν, στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι νεκροί, εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.
 

«Σύμφωνα με τον κατάλογο, υπάρχουν ακόμη 59 άνθρωποι που αγνοούνται» στην Ιτογκόν, δήλωσε ο Ρικάρντο Τζαλάντ, αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας. «Αν τους προσθέσουμε σε αυτούς που έχουν ήδη εντοπιστεί, είναι πιθανό ο απολογισμός να ξεπεράσει τους 100 νεκρούς» συμπλήρωσε.
Η κατολίσθηση αυτή σημειώθηκε όταν ο Μανγκούτ έριξε πάνω στο νησί Λουσόν όγκο νερού που αντιστοιχεί σε έναν μήνα βροχής. Τα νερά παρέσυραν ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο σε χρυσωρυχείο, το οποίο οι εργαζόμενοι στο ορυχείο και οι οικογένειές τους χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης