Φιλιππίνες-Κορωνοϊός: Απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα στην πρωτεύουσα Μανίλα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020, 15:08
Φιλιππίνες-Κορωνοϊός: Απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα στην πρωτεύουσα Μανίλα

Οι δήμαρχοι των 16 προαστίων της Μανίλα στις Φιλιππίνες ανακοίνωσαν ότι από σήμερα Σάββατο επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και κάλεσαν τα εμπορικά κέντρα να αναστείλουν τη λειτουργία τους για έναν μήνα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, μετά την ανακοίνωση και του έκτου θανάτου από την ασθένεια Covid-19.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε αύξησε το επίπεδο υγειονομικής έκτακτης ανάγκης για τη χώρα στο ύψιστο και ανακοίνωσε μέτρα καραντίνας για την πρωτεύουσα Μανίλα όπου ζουν 12 εκατομμύρια άνθρωποι.

Αν τα μέτρα αυτά εφαρμοστούν πλήρως, θα είναι τα πιο αυστηρά που έχουν υιοθετηθεί στην Ασία.

«Προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του ιού πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ανθρώπων. Περιορίζουμε τις μετακινήσεις των ανθρώπων στη μητροπολιτική περιοχή της Μανίλας», δήλωσε Χοσέ Αρτούρο Γκαρσία επικεφαλής των αρχών της περιοχής.

Κάποιοι από τους κατοίκους της Μανίλα έσπευσαν στους σταθμούς λεωφορείων και τα αεροδρόμια ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων, που θα τεθούν σε ισχύ αύριο Κυριακή.

Ο Ντουτέρτε εξέδωσε την Πέμπτη ανακοίνωση για τον περιορισμο των ταξιδίων από και προς την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο, ενώ παρέτεινε το κλείσιμο των σχολείων ως τις 12 Απριλίου.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύκτα θα ισχύει από τις 15 Μαρτίου ως τις 14 Απριλίου, με κάποιες εξαιρέσεις για τους εργαζόμενους, εξήγησε ο Γκαρσία, διευκρινίζοντας ότι οι παραβάτες θα λαμβάνουν απλώς μια προειδοποίηση και δεν θα συλλαμβάνονται.

Οι δήμαρχοι των προαστίων θα εκδώσουν ανακοινώσεις για την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των εμπορικών κέντρων, με εξαίρεση τα καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, τις τράπεζες και τα φαρμακεία.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020, 15:08