Με σημαίες και πανηγυρισμούς μπήκε στις 16:00 στα Βαρώσια ο εκλεκτός της Άγκυρας, ο ψευδοπρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Τατάρ, έγινε δεκτός από δεκάδες Τουρκοκύπριους που έσπευσαν στα Βαρώσια στην παραλία της περίκλειστης πόλης για να τον χειροκροτήσουν, ενώ oι διπλωματικές προσπάθειες της Λευκωσίας για αποτροπή των έκνομων ενεργειών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέρι οι κατοχικές αρχές άνοιξαν την παραλία στην περίκλειστη πόλη, από όπου πέρασαν σχεδόν 900 άτομα μέχρι τις 14.30. 

Η ψευδοδιοίκηση» των «δυνάμεων ασφαλείας» στο παράνομο καθεστώς, με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι από σήμερα θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην παραλία της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, «στον λαό και σε επισκέπτες», όπως γράφει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ενόψει των παράνομων εκλογών στα κατεχόμενα, το παράνομο καθεστώς ανακοίνωσε νωρίτερα την απαγόρευση οποιασδήποτε τελετής ή δηλώσεων και την άμεση τηλεοπτική μετάδοση αυτής από την περιοχή των Βαρωσίων ή στα περίχωρα.

Στην σχετική ανακοίνωση για την απόφαση, σημειώνεται ότι ελήφθη ομόφωνα και κατόπιν παραπόνου που κατέθεσε ενώπιον του «συμβουλίου» ο δικηγόρος, Αλί Τουντστασλί, συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του Σερντάρ Ντενκτάς.

 

Το λεγόμενο ανώτατο εκλογικό συμβούλιο αναφέρει ότι η διενέργεια τελετή ανοίγματος των κλειστών Βαρωσίων κατά τη διάρκεια του «εκλογικού χρονοδιαγράμματος» ενόψει των «προεδρικών εκλογών» της 11ης Οκτωβρίου, απαγορεύεται με βάση το άρθρο 80 του «νόμου περί εκλογών και δημοψηφισμάτων».

Μέλη της ψευδοαστυνομίας με πολιτικά αφαίρεσαν τα κιγκλιδώματα και επέτρεψαν στο κοινό να περάσει χωρίς να ζητήσουν έγγραφα ή ταυτότητες. 

Μεταξύ των υποστηρικτών του Ερσίν Τατάρ που βρίσκονταν έξω από το σημείο εισόδου ήταν και κάποιοι που είχαν τυλιχθεί την τουρκική σημαία ή την κρατούσαν, όπως και την σημαία του ψευδοκράτους. 

Πηγή: philenews,sigmalive

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης