Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της τούρκικης αυτοκινητοβιομηχανίας, παρουσίασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην τελετή απονομής του αυτοκινήτου στη βιομηχανική επαρχία Kocaeli, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σύμφωνα με το Anadolou: «Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική μέρα που πραγματοποιείται το όνειρο 60 χρόνων της Τουρκίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν παίρνουμε άδεια από κανέναν, καθορίζουμε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά από τον εαυτό μας», σημείωσε ο Ερντογάν λέγοντας ότι για να κατασκευαστεί το αυτοκίνητο, εργάστηκαν πάνω από 100 Τούρκοι μηχανικοί. 

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία θα αποτρέψει όλες τις προσπάθειες για να εμποδίσει την παραγωγή του δικού της αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατάφεραν να εμποδίσουν την παραγωγή του Devrim αλλά δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν αυτό το αυτοκίνητο», πρόσθεσε.

Η Τουρκία προσπάθησε για πρώτη φορά να παράγει το δικό της αυτοκίνητο το 1961, το Devrim (Revolution), αλλά ποτέ δεν πέρασε στην παραγωγή από το πρωτότυπο στάδιο.

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο μια αγορά για νέες τεχνολογίες, αλλά έχει γίνει μια χώρα που τις αναπτύσσει, παράγει και εξάγει σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι το εργοστάσιο για το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας θα ανοίξει στην περιοχή Gemlik της βορειοδυτικής επαρχίας της Μπούρσα.

Το αυτοκίνητο «δεν θα μολύνει το περιβάλλον με την εργασία με τεχνολογία μηδενικών εκπομπών», είπε.

Τα δύο μοντέλα που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή είναι κόκκινα και λευκά χρώματα, για να σημαίνουν την τουρκική σημαία.

Η Τουρκία έχει δώσει 750 εκατομμύρια λίρες Τουρκίας (πάνω από 126 εκατομμύρια δολάρια) για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας και της περιφερειακής ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της χώρας.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα έχει πέντε μοντέλα με 175.000 μονάδες να παράγονται σε ένα χρόνο.

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε επίσης μια δοκιμαστική δοκιμή για το μοντέλο SUV του νέου ολοκαίνουριου αυτοκινήτου της Τουρκίας. Κάθισε πίσω από το τιμόνι αμέσως μετά την τελετή απονομής του αυτοκινήτου στο Kocaeli.

Ο υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας της Τουρκίας Μουσταφά Βάρνακ και ο Γκούρκαν Καράκας, διευθύνων σύμβουλος της Τουρκικής Ομάδας Κοινοπραξίας Αυτοκινητοβιομηχανίας (TOGG), συγκρότημα βιομηχανικών κολοσσών, καθώς και το εγγόνι του Ερντογάν Αχμέτ Ακιφ Αλμπαγιάκ, συνόδευσαν τον Τούρκο Πρόεδρο κατά την δοκιμαστική οδήγηση.

Μάλιστα, ο Ερντογάν ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter βίντεο με το τουρκικής κατασκευής αυτοκίνητο, δηλώντας ότι ο ίδιος έχει κάνει την πρώτη προπαραγγελία.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης