Το Facebook απέσυρε βίντεο με συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος από την πλατφόρμα, από τη σελίδα της νύφης του Λάρα Τραμπ.

Η Λάρα Τραμπ, η οποία είναι παντρεμένη με τον γιο του Τραμπ, Έρικ, και προσφάτως εντάχθηκε στο δυναμικό του Fox News ως συνεργάτιδα, θέλησε να προμοτάρει μια συνέντευξη με τον Τραμπ για τη διαδικτυακή εκπομπή της “The Right View” με αναρτήσεις της στο Instagram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν, ανήρτησε ένα σκρίνσοτ από μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Facebook, με το οποίο την ενημέρωναν ότι το βίντεό της με τον Τραμπ να μιλάει αποσύρθηκε, με την εταιρεία να επικαλείται την απαγόρευση που έχει επιβάλει στους λογαριασμούς του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποκλειστεί από το Facebook και το Instagram επ’ αόριστον, για υποκίνηση βίας μετά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου από υποστηρικτές του στο αμερικανικό Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

«Βάσει του αποκλεισμού που έχουμε επιβάλει στους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram, επιπλέον περιεχόμενο που θα αναρτάται με τη φωνή του Ντόναλντ Τραμπ θα αποσύρεται και θα οδηγήσει σε περαιτέρω περιορισμούς στους λογαριασμούς του», σημειώνεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στέλεχος του Facebook επιβεβαίωσε πως το email είναι πραγματικό. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει την εξέλιξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης