Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν διεκδικεί οικονομική αποζημίωση, αλλά την παράδοση των εμβολίων για τον κορωνοϊό από την AstraZeneca, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Στεφάν Κερσμέκερ ερωτηθείς σχετικά με τη νομική προσφυγή εναντίον της εταιρείας.

«Ο στόχος μας δεν έχει αλλάξει. Θέλουμε η AstraZeneca να παραδώσει τις δόσεις που έχουν συμφωνηθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «οι εμβολιασμοί προχωρούν, τα κράτη μέλη χρειάζονται τα εμβόλια. Αυτός είναι ο στόχος των ενεργειών μας. Αυτές οι ενέργειες μεταφράζονται σε δύο συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπλήρωσε ότι αυτό που ζήτησε η Επιτροπή είναι να αναγνωριστεί το επείγον της κατάστασης, η ανάγκη ότι αυτά τα εμβόλια χρειάζονται γρήγορα, και να επιβληθεί δικαστικά η παράδοσή τους. Η δεύτερη διαδικασία είναι για να δοθεί διαβεβαίωση ότι η ΕΕ ότι θα λάβει τις δόσεις και να γίνει έλεγχος εάν υπήρξε καταπάτηση της προσυμφωνίας για αγορά εμβολίων.

«Εμείς ως Κομισιόν πιστεύουμε ότι η AstraZeneca δεν σεβάστηκε τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας και το περιεχόμενο αυτής της διαδικασίας» σημείωσε ο Στεφάν Κερσμέκερ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει διεκδίκηση «οικονομικής αποζημίωσης, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε την παράδοση των δόσεων. Και για να το κάνουμε αυτό ζητάμε από τον δικαστή να ζητήσει από την εταιρεία την παράδοση των δόσεων κι αυτό μπορεί να συμβεί με την επιβολή κυρώσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης