Η British Airways, η Virgin Atlantic, η Iberia και η Lufthansa ακύρωσαν σήμερα τις πτήσεις τους προς το Τελ Αβίβ, καθώς οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες ακολουθούν το παράδειγμα αερομεταφορέων των ΗΠΑ και αποφεύγουν τις πτήσεις στο Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή.

«Η ασφάλεια των συναδέλφων και των πελατών μας είναι πάντα η βασική μας προτεραιότητα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση» ανέφερε η British Airways αφού ακύρωσε σήμερα τις πτήσεις της προς και από το Τελ Αβίβ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Virgin Atlantic, που εδρεύει στη Βρετανία, ακύρωσε πτήση της προς την περιοχή αργά χθες, Τετάρτη, και ανακοίνωσε ότι εξετάζει εάν θα πραγματοποιήσει την πτήση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ.

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia επίσης ακύρωσε τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ σήμερα και αύριο, σύμφωνα με εκπρόσωπο, η οποία πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα λάβει αποφάσεις αναφορικά με τις μελλοντικές πτήσεις ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Η γερμανική Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ έως αύριο, Παρασκευή 14 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Lufthansa παρακολουθεί στενά την τρέχουσα κατάσταση στο Ισραήλ και συνεχίζει να είναι σε στενή επικοινωνία με τις αρχές, τους φορείς παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και το δικό μας προσωπικό εκεί» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση. Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι αναμένει οι πτήσεις προς το Ισραήλ να επαναληφθούν το Σάββατο 15 Μαΐου.

Η United Airlines, η Delta Air Lines και η American Airlines ματαίωσαν χθες τις πτήσεις τους μεταξύ ΗΠΑ και Τελ Αβίβ.

Η Virgin Atlantic ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι κρατήσεις για το Ισραήλ κατέγραψαν άλμα 250% σε εβδομαδιαία βάση ύστερα από την ανακοίνωση της Βρετανίας ότι το Ισραήλ είναι στις χώρες της «πράσινης λίστας» σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των ταξιδιών στο εξωτερικό για λόγους αναψυχής κατά την πανδημία του Covid-19.

Ωστόσο η έκρηξη βίας, με τις συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας να προκαλούν ολοένα και περισσότερα θύματα μεταξύ αμάχων, προκαλεί επιφυλακτικότητα στις αεροπορικές εταιρείες σε ό,τι αφορά την περιοχή.

Η βρετανική εταιρεία easyJet ανακοίνωσε ότι δεν ακυρώνει ακόμα τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ. Η επόμενη πτήση της είναι από το Βερολίνο και δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη πριν από τις 16 Μαΐου, ενώ η πτήση από το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου προς το Τελ Αβίβ είναι προγραμματισμένη για τις 18 Μαΐου.

«Φυσικά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση» δήλωσε εκπρόσωπος της easyJet.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης