Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία Γκίντερ Έτινγκερ κάλεσε τα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα να τηρήσουν οπωσδήποτε τις δεσμεύσεις τους για τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα (Frontex).

«Προσδοκούμε ότι οι χώρες θα θέσουν στη διάθεση της Frontex περισσότερα χρήματα. Χρειαζόμαστε επιτέλους περισσότερο προσωπικό για τη φύλαξη των εξωτερικών μας συνόρων. Θεωρούμε ότι δεν είναι αδιάφορο στα κράτη – μέλη να μην κάνουν τίποτα ή να κάνουν πολύ λίγα για τη φύλαξη των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων» είπε ο κ. Ετινγκερ σε συνέντευξή του στη «Rheinische Post».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλες οι χώρες που δεν έχουν σύνορα με την Τουρκία, πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο τα κράτη που πλήττονται από το προσφυγικό κύμα όπως είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Ισπανία. Αυτό ισχύει για κράτη όπως η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Αυστρία και η Δανία. Αυτά τα κράτη πρέπει να αυξήσουν την παροχή βοήθειας στις χώρες της Μεσογείου» πρόσθεσε ο Γερμανός Επίτροπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης