Απαντήσεις αναμένεται να δώσει, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων Rémi Jouty, το πρώτο μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus A320, το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια των εμπειρογνωμόνων.

Ωστόσο, η ανάλυση των δεδομένων απαιτεί χρόνο, με αποτέλεσμα η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων να μετατίθεται για τις προσεχείς ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε καταφέρει να εξάγουμε ένα αξιοποιήσιμο αρχείο ήχου», δήλωσε o Rémi Jouty, ωστόσο, «είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με το τι συνέβη», πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Το μαύρο κουτί που περιέχει τους ήχους από το πιλοτήριο βρέθηκε παραμορφωμένο εξαιτίας της συντριβής. «Το κατεστραμμένο κομμάτι δεν είναι απαραίτητο. Το κύριο μέρος, το λιγότερο κατεστραμμένο, είναι το πιο σημαντικό, δεδομένου ότι περιέχει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο πιλοτήριο», πρόσθεσε ο Rémi Jouty.

«Μετά από μερικές ημέρες, θα υπάρχει μια πρώτη μεταγραφή του αρχείου, η οποία μπορεί παρόλα αυτά να περιέχει σφάλματα. Για μια πιστή απόδοση, θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες», δήλωσε ο διευθυντής του ΒΕΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο αρχείο ακούγονται ομιλίες, οι οποίες δεν είναι -προς το παρόν- γνωστό εάν προέρχονται από τους χειριστές ή από κάποιο άλλο πρόσωπο.

Ακόμη και αν το δεύτερο μαύρο κουτί δεν έχει εντοπιστεί σύμφωνα με το ΒΕΑ, ο Rémi Jouty εμφανίστηκε «συγκρατημένα αισιόδοξος».

«Η περιοχή είναι δυσπρόσιτη, αλλά πιστεύουμε ότι η εύρεση του δεύτερου μαύρου κουτιού είναι εφικτή», είπε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης