Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ένα νέο φαινόμενο με τίτλο «George Floyd Challenge» το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή του στο Snapchat, σύμφωνα με την Daily Mail.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, στο πλαίσιο του εν λόγω «challenge», έφηβοι αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας φωτογραφίζονται αναπαριστώντας τη σκηνή της βίαιης σύλληψης του 46χρονου Αφροαμερικανού, η οποία οδήγησε τελικά στον θάνατό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμμετέχοντες στο challenge, γράφει η Daily Mail, είναι κυρίως λευκοί άνδρες, οι οποίοι φωτογραφίζονται γονατίζοντας πάνω σε λαιμούς φίλων τους και χαμογελώντας. Η εξοργιστική αυτή πόζα έχει σκοπό να κοροϊδέψει τον τραγικό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, που «έσβησε» στις 25 Μαΐου έχοντας περάσει τα τελευταία μαρτυρικά λεπτά της ζωής του πασχίζοντας να πάρει ανάσα ενώ το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Τσάβιν πίεζε τον αυχένα του.

Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα social media και φαίνονται να μιμούνται τη σοκαριστική σκηνή της σύλληψης (η οποία καταγράφηκε σε βίντεο) με το υλικό αυτό να δέχεται σφοδρή κριτική από χρήστες που έσπευσαν να εκφράσουν την αποστροφή τους. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Daily Mail

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης