Ελεύθερος αφέθηκε την Παρασκευή ένας Ιταλός μηχανικός, ο οποίος είχε απαχθεί από ομάδα ενόπλων στην πολιτεία Κουάρα, στο κεντροδυτικό τμήμα της Νιγηρίας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Ansa, ο Μοντέστο ντι Τζιρολάμο απελευθερώθηκε ύστερα από διαμεσολάβηση των Αρχών της Νιγηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν δηλώσεις αξιωματούχων της Αστυνομίας, ο Ιταλός μηχανικός είχε απαχθεί τη Δευτέρα στην Ιλορίν, πρωτεύουσα της Κουάρα, ενώ επέβλεπε τις εργασίες κατασκευής ενός δρόμου για λογαριασμό της εταιρίας δημοσίων έργων «Borini Prono», η οποία εδρεύει στο Τορίνο.

Την 8η Μαρτίου, δύο όμηροι, ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, είχαν σκοτωθεί στην περιοχή Σακότο στο βορειοδυτικό τμήμα της Νιγηρίας σε μια αμφιλεγόμενη επιδρομή των ειδικών δυνάμεων της Βρετανίας και της Νιγηρίας για την απελευθέρωσή τους.

Είχαν απαχθεί τον Μάιο του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιταλία είχε καταδικάσει την επιδρομή και είχε εκφράσει οργή διότι δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για την επιχείρηση.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης