Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σαράτζ στη Λιβύη η οποία έχει διεθνή νομιμότητα, είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Γερμανίδα Καγκελάριο μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης τους.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε μόνους τους Λίβυους αυτό το δύσκολο καιρό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η παροχή στήριξης στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας δεν είναι μια επιλογή αλλά υποχρέωση βάσει της απόφασης 2259 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ως Τουρκία και Γερμανία αποδίδουμε προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων με διάλογο, απευθύνουμε έκκληση κοινής λογικής και σύνεσης προς τις πλευρές. Θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε το διάλογο με τη Γερμανία στα περιφερειακά θέματα», συμπλήρωσε.

Η παροχή περισσότερης και γρηγορότερης βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευρωπαϊκές χώρες προς τους Σύρους είναι πρώτα απ’ όλα μια ανθρωπιστική ευθύνη, είπε ακόμη ο Ερντογάν, ενώ αναφερόμενος στις επιθέσεις της οργάνωσης PKK εναντίον Τούρκων στη Γερμανία δήλωσε:

«Μέλη της οργάνωσης πυρπόλησαν υπηρεσιακό όχημα της Πρεσβείας μας. Καταδικάζω ξανά αυτές τις επιθέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέρκελ: Να γίνει μόνιμη η εκεχειρία στη Λιβύη

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως στη Λιβύη «πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να μετατραπεί η εύθραυστη εκεχειρία σε μια μόνιμη εκεχειρία».

Η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε επίσης ότι τα άρθρα που έγιναν δεκτά στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη θα τεθούν προς έγκριση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Δηλώσαμε έτοιμοι να συμβάλλουμε οικονομικά για την βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης των ανθρώπων που φεύγουν από το Ιντλίμπ», πρόσθεσε σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τουρκικού TRT, η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφορικά με τη Συρία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης